441487
Vrij

Volkswagen 'Polo SUV' laat zijn neus zien

WOLFSBURG - Het Volkswagen-concern heeft lange tijd de compacte SUV genegeerd, maar daar gaat verandering in komen. Onder de merken Volkswagen, Skoda en Seat komt binnen twee jaar een B-segment SUV op de markt. Volkswagen toont nu als eerste van het drieluik hoe zijn creatie er uit komt te zien.

De compacte SUV, waarmee het Duitse autoconcern de strijd aan gaat met de Opel Mokka, Renault Captur en Nissan Juke, debuteert op de Autosalon van Genève 2016, die begin maart wordt gehouden. Het gaat weliswaar nog om een conceptversie, maar volgens de eerste informatie zal de productieversie niet heel veel van het studiemodel afwijken.

Architectuur

De auto deelt zijn technische basis met de Polo. Voor de variant voor Seat en Skoda zal dezelfde architectuur worden gebruikt. Binnen het Seat-gamma wordt de compacte SUV een broer van de Ibiza, bij Skoda van de Fabia.

Groter

Binnen de Volkswagen Groep vormt de B-SUV de basis van het SUV-programma. Kleiner dan de Polo/Fabia/Ibiza gaat het concern niet meer, al was dat wel de bedoeling. Boven de compacte SUV komen van elk merk een C- én D-segmentmodel.