Nieuws/Vrij
448238
Vrij

BMW 7 Serie kan nu echt automatisch inparkeren

RIJSWIJK - Een van de highlights op BMW's fonkelnieuwe 7 Serie is het automatisch inparkeersysteem, waarbij de chauffeur naast de auto kan staan om de limousine automatisch het parkeervak in of uit te laten rijden. Hoewel de voorziening al in november werd aangekondigd, is de optie pas vanaf maart op alle versies leverbaar. Tot op heden werd alleen de 730d ermee geleverd.

Wie graag zijn BMW 7 Serie automatisch laat inparkeren, dient op de accessoirelijst Remote Control Parking. De meerprijs bedraagt € 587,-, maar de geïnteresseerde dient wel Park Assistant (€ 374,-), achteruitrijcamera (€ 523,-) en Surround View (€ 790,-) erbij te bestellen, wat de totaalprijs op liefst € 2.274,- brengt.

Display Key

De gebruiker van Remote Control Parking hoeft zijn auto voor het parkeervak te zetten. Vervolgens gaat de persoon naast de auto staan, waarna een druk op de afstandsbediening volstaat om de limousine in een parkeervak of de garage te parkeren. Met hulp van de parkeersensoren wordt een aanrijding voorkomen. De auto schakelt zelf tussen Park, Drive en Reverse tijdens het manouvreren. Met de Display Key kan de auto ook automatisch uit het parkeervak of de garage worden gereden. De 7 Serie stuurt tijdens het rijden zelfstandig, maar tot een hoek van 10 graden, op ene helling van maximaal 20%

Mercedes E-Klasse

Mercedes zal op de E-Klasse een dergelijk systeem introduceren. De Benz hoeft niet perse recht voor het parkeervak te worden neergezet.