448569
Vrij

Nog langer wachten op nieuwe Alfa Romeo’s

AMSTERDAM - Fiat Chrysler Automobiles (FCA) is genoodzaakt om de lancering van nieuwe Alfa Romeo-modellen af te remmen. Volgens het concern zijn er bepaalde onzekerheden in China en is er meer tijd nodig voor het opzetten van een degelijk wereldwijd dealernetwerk.

Met veel bombarie werd Alfa Romeo’s vijfjarenplan in 2014 aangekondigd. In totaal zouden we vóór 2018 vijf nieuwe modellen mogen verwelkomen. Het nieuwe plan is grotendeels gelijk, behalve dat de Italiaanse autobouwer twee jaar extra voor de lanceringen nodig heeft.

'Specialiteit van het huis'

Halverwege 2020 moeten alle auto’s nu op de markt komen. Dit jaar volgt allereerst de lancering van de Giulia, waarvan de normale burgermansversie te zien zal zijn op de autoshow van Genève in maart. Alfa Romeo mikt in eerste instantie op Europa en de Nood-Amerikaanse automarkt. China is vanwege de strenge importregels nu niet interessant.

Na de Giulia is het tijd voor een compacte crossover (2016/2017). In de periode 2017 tot en met 2020 plant Alfa Romeo nog vier nieuwe types, waaronder een hatchback, een grote SUV, een crossover (twee varianten) een ‘specialiteit van het huis’ in twee smaken. In theorie dus zes modellen.

Laag pitje

Klinkt allemaal veelbelovend, maar realiteit zijn de auto’s nog lang niet. Alfa Romeo laat weten de investeringen in onderzoek en ontwikkeling en productietechnieken tot en met 2018 op een laag pitje te zetten.