Nieuws/Vrij

‘Geen toekomst voor Chrysler 200 en Dodge Dart’

AMSTERDAM - In de toekomstplannen van Fiat Chrysler Automobiles (FCA) is mogelijk geen ruimte voor de Chrysler 200 en Dodge Dart. Dat heeft FCA-topman Sergio Marchionne gezegd tijdens een persconferentie. Het autoconcern wil zich richten op SUV’s van Jeep, Dodge Ram pick-up modellen en het uitbreiden van het aanbod auto’s met een elektromotor.

Volgens Marchionne is de strategiewissel een logisch gevolg van recente marktontwikkelingen in de Verenigde Staten. De topman stelt tegenover de website Detroit Free Press dat er een trend gaande is dat meer Amerikaanse autokopers weer op crossovers en pick-ups overstappen. FCA heeft momenteel niet voldoende productiecapaciteit om aan de vraag van de Jeep Cherokee en Jeep Wranglers te voldoen. Ook voor de Dodge Ram-modellen is een wachtlijst. Om ruimte te maken, moeten de Chrysler 200 en Dodge Dart het veld gaan ruimen. Maar wanneer is nog niet duidelijk.

Kosten

FCA investeerde meer dan 1 miljard dollar om de fabriek Sterling Heights Assembly Plant geschikt te maken om er de Chrysler 200 te kunnen bouwen. De lancering van de Dodge Dart heeft het concern 600 miljoen dollar gekost. De Dart is sinds 2012 leverbaar en de Chrysler 200 staat sinds 2014 in de showrooms.