Nieuws/Vrij

Dashboard Porsche Panamera vastgelegd

De gerestylede Boxster, die voortaan met de toevoeging 718 door het leven gaat, is niet het enige grote Porsche-nieuws voor 2016. De Duitse sportwagenfabrikant lanceert halverwege dit jaar ook de compleet nieuwe Panamera. Het design van de vijfdeurs hatchback is nog een groot geheim, maar dankzij een oplettende voorbijganger is het dashboardontwerp nu bekend.

Net zo nieuw als de tweede generatie Panamera is ook het dashboard. De zakensedan zet de volgende stap als het om de afwerking en indeling gaat, zo onthult de foto. Kenmerkend is en blijft de centrale toerenteller achter het stuurwiel met aan weerskanten kleinere digitale meters. Centraal in het dashboard valt direct het grote touch schreen op. Compleet anders dan voorheen zijn alle knoppen op de middentunnel. Het arsenaal aan knopjes en schakelaars heeft in de nieuwste editie plaatsgemaakt voor touchbuttons, die zich net als voorheen rond de transmissiehendel bevinden. Alleen de knop voor de temperatuurinstelling en het radiovolume zijn behouden gebleven. Het geheel ziet er snaarstrak en modern uit.

Opgewaardeerde motoren

De nieuwe Panamera, die een stuk lichter wordt dan voorheen, zal dit voorjaar worden gepresenteerd. Hij komt er met (vernieuwde) V6- en V8-benzinemotoren, alsmede met een V6-diesel en V6-stekkerhybride. Het leveringsprogramma van de huidige Panamera wordt momenteel al afgebouwd. Zo is de dieselversie reeds verdwenen en valt binnenkort het doek voor de e-Hybrid.