449212
Vrij

Sylvester Stallone in de huid van Ayrton Senna

Sylvester Stallone, die momenteel schittert in de bioscoopfilm Creed, beweert dat de Braziliaanse autosportlegende Ayrton Senna hem voor zijn dood, vroeg een film over hem te maken waarin Stallone zijn rol zou vertolken.

De 69-jarige acteur heeft tijdens een veiling laten weten dat autocoureur Ayrton Senna hem voor zijn noodlottige ongeval vroeg een biografische film te maken.

“Ayrton Senna was één van de grootste rijders ooit en hij wenste dat ik zijn levensverhaal zou vertolken. We hebben gedurende vele jaren vaak over de telefoon gesproken. Hij zei tegen mij dat hij dacht dat het erg mooi zou zijn en dat hij van mijn films hield,”  vertelt Stallone die vooral bekend werd door zijn rol als Rocky Balboa.

De Braziliaanse drievoudig wereldkampioen Senna kwam om het leven tijdens de Grand Prix van San Marino in 1994. Volgens Stallone had hij voor het dodelijke crash nauw contact met de autocoureur en kreeg hij zelfs een hem cadeau van Senna. "Uiteraard had ik nog nooit een helm zoals deze gezien. Jammer genoeg overleed hij vervolgens na die verschrikkelijke crash." Stallone besloot destijds de film niet te maken, "het was veel te pijnlijk.”

Of Sylvester de film over Ayrton Senna gaat maken, is nog niet bekend. Stallone speelde in 2001 ook de rol van een autocoureur in de film 'Driven'. De documentaire 'Senna' (2010) over het leven van de Zuid-Amerikaanse wereldkampioen van regisseur Asif Kapadia sleepte toen verschillende prijzen in de wacht.