449410
Vrij

Burgermansversie Alfa Romeo Giulia betrapt in A’dam

De Alfa Romeo Giulia Q met biturbo V6 kennen we inmiddels wel. Waar de meeste mensen naar uit kijken is de burgermansversie, want die versie moet uiteindelijk gaan zorgen voor de grote aantallen. Autovisie-lezer Remco Frank kwam een normale Giulia tegen in Amsterdam en deelt zijn foto's graag met jullie.

Op de autoshow van Genève is het moment eindelijk daar; de onthulling van de normale Giulia met normale diesel- en benzinemotoren. "De Q verwachten wij rond april of mei op de markt", aldus de Nederlandse woordvoerder. "De normale Giulia's volgen kort daarna."

Specificatielijst

Alfa Romeo heeft nog altijd geen informatie vrijgegeven over de motoren van de burgermansversie. In november vorig jaar dook er echter een specificatielijst op met motoren voor de Giulia. Vermoedelijk krijgt de sedan een 2,0 liter benzinemotor met 200 of 250 pk. Beide versies hebben achterwielaandrijving en een automaat. Topmodel is de 2.0 viercilinder turbomotor met 280 pk en optioneel AWD.

Diesels

Dieselen kan met een 2.2 JTDM met 150 of 180 pk. Van de versie met 180 pk zou ook een Eco-versie moeten komen. Laatstgenoemde is dan alleen met handbak te krijgen. De reguliere 150 pk en 180 pk diesels zijn er met een automaat of handbak en hebben altijd achterwielaandrijving. Op de lijst staat ook een JTDM-diesel met 210 pk in combinatie met een automaat en vierwielaandrijving.