450302
Vrij

Dennis Weening blij met nieuwe dansshow

Doordat Jan Kooijman de overstap maakte naar de KRO-NCRV kreeg Dennis Weening de kans het nieuwe woensdagavondprogramma Battle On The Dancefloor voor RTL5 te mogen presenteren, wat hij graag aangreep.

"Het was heel kort dag, dus al die voorbereidingen heb ik gemist. Toen ik wist wat er gaande was met Jan, hoopte ik al dat ze zouden bellen om hem te vervangen. Ik was heel blij toen het zover was. Het was voor mij alsof ik in een warm bad terechtkwam”, aldus Dennis Weening.

Aangezien Jan Kooijman nooit eerder een grote dansshow in een televisiestudio presenteerde, ziet Dennis het niet alsof hij in zijn voetstappen treedt. ''Zo voel ik het helemaal niet. Het zou eerder voor Jan echt een grote stap zijn, omdat hij altijd in jury’s zat en nu zou presenteren. Ik gunde het hem van harte, want ik weet dat hij dit heel graag wilde.”

Weening presenteerde zes jaar lang So You Think You Can Dance. Het is voor de presentator nog maar de vraag of deze show terugkomt. Hij sprong daarom een gat in de lucht toen hij hoorde dat hij Jan mag vervangen. "Eindelijk weer een grote studioshow met goede dansers. Ik heb meteen Dan Karaty gebeld en hij vond het ook hartstikke tof dat we dit gingen doen. Met Pip Pellens en Timor Steffens erbij vormen we een leuke club.”