Vrij/Reizen

Hotel van de week: Club Med, Opio, Frankrijk

Luxe tussen de lavendel

— Een goed bed, een fijne douche, een perfecte service. VRIJ kroont elke week een hotel tot hotel van de week.

Door Babette Wieringa

Een goed bed, een fijne douche, een perfecte service. VRIJ kroont elke week een hotel tot hotel van de week.

Handdoek uitgerold, benen ingesmeerd: mij kan niets gebeuren. Totdat mijn telefoon gaat en iedereen opkijkt. Oeps! Had me natuurlijk moeten realiseren dat je het geluid van de telefoon hoort uit te zetten aan dit adults only ’stilte’-zwembad. Want juist die volledige rust maakt het zo’n heerlijk plekje midden in de natuur van het achterland van de Côte d’Azur.

Hoewel ik een Club Med-hotel vooral met drukke kinderen associeer, maken de krekels bijna nog meer lawaai. Kinderen zijn er uiteraard volop, Club Med is immers bedoeld als dé plek waar kinderen en dus ook ouders de tijd van hun leven hebben. Maar in Opio is het resort zo weids opgezet dat er voor gasten met uiteenlopende behoeften verschillende werelden zijn gecreëerd.

Zo is het dorpje beroemd om zijn golfbaan, waardoor je veel golfers in het hotel vindt. Die, net als ik, niet op kinderanimatie, maar wel op een dosis verwennerij zitten te wachten. We worden op onze wenken bediend: in het restaurant eet ik goddelijke foie gras en drink lokale rosé, in de ochtend vecht ik tegen de overtollige pondjes in de moderne gym en de romantiek spat ervan af wanneer we bij zonsondergang tussen de olijf- en dennenbomen meeborrelen met champagne, wijn, muziek en hapjes uit de streek.

Ons hotel ligt in de Provence en alleen al om de sfeer van lavendelvelden, olijfbomen en nabijgelegen idyllische plaatsen als Grasse en Valbonne vind ik het een feest om er te zijn. Voor wie behalve lavendel ook de zee wil ruiken, heeft Club Med dit seizoen een exclusieve beachclub bij Cannes geopend. Er waren meer nieuwe initiatieven: behalve dat het gehele hotel een facelift heeft gekregen, kun je ook in de leer bij de artiesten van Cirque du Soleil.

De wereldberoemde circusatleten geven niet alleen shows, maar leren de gasten ook acrobatische trucs. Dat is beslist niet exclusief aan de jeugdige gasten voorbehouden, realiseer ik me wanneer ik tijdens een workshop met kinderlijk enthousiasme ondersteboven in de touwen hang.

In ’t kort

Interieur

Modern, strak, sfeervol en gloednieuw.

Ligging

Aan een golfbaan en vlakbij Opio, Valbonne en parfumstad Grasse.

Service

Ingespeeld op gasten met verschillende behoeften.

Praktisch

Voor een ontdekkingstocht door de Provence is eigen vervoer noodzakelijk.

Lees ook:

Savoia Excelsior Palace, Triëst, Italië

Chef VRIJ