465893
Vrij

Bløf duikt op in de Belgische selectie Eurovisie Songfestival

De Zeeuwse band schrijft mee aan een lied voor de Belgische voorrondes. Zanger Adil Aarab, die aan de Vlaamse Idols meedeed is bezig met het opnemen van de inzending. Adil Aarab heeft gisteren om 13:02 uur een foto op Instagram geplaatst waarbij hij zowel Bløfals toetsenist Bas Kennis noemt.

Het is niet voor het eerst dat de naam van de Zeeuwse topgroep opduikt bij het Songfestival. Bijna had Bløf meegedaan aan het Nationaal Songfestival met het nummer ‘Mijn Hart Kan Dat Niet Aan’, dat geschreven was door Huub van der Lubbe, zanger van De Dijk. Alles was geregeld, ingezongen en geselecteerd toen de platenmaatschappij de Zeeuwse band op het laat-ste moment verbood om aan de nationale finale mee te doen, mede omdat de carriere van de groep in een stroomversnelling kwam. In maart 1998 werd de single Liefs Uit Londen de eerste hit voor de band.

De demo van ‘Mijn Hart Kan Dat Niet Aan’, die door Bløf in het najaar van 1997 werd opgenomen, is terechtgekomen op hun verzamelalbum 20 jaar Bløf. Uiteindelijk is de Rotterdamse Fréderique Spigt aangezocht om het nummer te vertolken. Zij maakte er tijdens het Nationaal Songfesti-val grote indruk mee. Ze werd derde. Nurlaila Karim pakte de tweede plek met een lied van John Ewbank.

België gaat vanaf aanstaande zondag zijn inzending voor de grootste muziekwedstrijd ter wereld kiezen. Aarab krijgt daarin concurrentie van Astrid Destuyver, Tom Frantzis, Laura Tesoro en Amaryllis Uitterlinden. De vijf kandidaten zullen begeleid worden door Vlaamse artiesten als Gabriel Rios en Selah Sue. Op zondagavond 17 januari zal duidelijk zijn wie België vertegenwoordigt in Stockholm, waar het festival in 2016 wordt gehouden.