498751
Vrij

Zwitsers en Belgen blokkeren VW, Nederland verkoopt door

Nederland blijft VW-diesels verkopen terwijl Zwitserse dealers een verkoopstop overwegen en een grote Belgische importeur dat al heeft gedaan.

Maandag komen de grote dealers van auto's uit de VW-stal in Nederland bij elkaar voor overleg. Zij wachtten dit weekend op informatie van VW. Dat heeft gemeld op korte termijn met duidelijkheid over de 11 miljoen auto's te komen die software hebben waarmee door gesjoemel de brandstofemissie niet goed is te meten.

Verkoop niet opgeschort

De illegale aanpassingen aan dieselmotoren door Volkswagen is voor de Nederlandse importeur Pon nog geen reden de verkopen van de auto's op te schorten.

Eerder op zaterdag besloot de Belgische importeur D'Ieteren de verkoop van 3200 voertuigen die zijn uitgerust met sjoemelsoftware voorlopig te staken.

Alpen-ban

In Zwitserland zwellen de geluiden over een verkoopstop aan. Een tijdelijke ban in het Alpenland zou de verkoop van 180.000 Volkswagens die nog niet zijn verkocht of geregistreerd in de weg zitten.

Volkswagen ligt wereldwijd onder vuur door gesjoemel met de uitstoot van dieselauto's. Volgens de automaker gaat het daarbij wereldwijd om 11 miljoen auto's.

Klik hier om het laatste nieuws van uw favoriete aandeel voortaan direct op uw smartphone te ontvangen