498784
Vrij

NFF lanceert platform voor jonge filmmakers

VERS, de beroepsvereniging voor nieuwe filmmakers, lanceert dinsdag samen met de VPRO, producent BIND en distributiepartner Go Short! een nieuw crowdfundingplatform.

 De Ontmoeting moet jonge filmmakers helpen korte films te maken en zo de eigen zichtbaarheid te vergroten.

Elke acht maanden worden vier projecten geselecteerd voor korte films van maximaal zes minuten. De beoordeling vindt plaats op basis van het scenario, eerder werk en een productieplan. Als de maker zelf 5000 euro van het budget weet te crowdfunden, leggen de initiatiefnemers van De Ontmoeting 5000 euro bij.

Grote Nederlandse regisseurs en producenten die verbonden zijn aan de VPRO, BIND en Go Short! gaan de vier kandidaten die worden geselecteerd per periode begeleiden. De productie van het project moet binnen acht maanden zijn voltooid; daarna begint weer een volgende ronde. Als de film af is, garanderen de initiatiefnemers ook een aantal vertoningen of distributie van de productie. De titels zullen onder meer te zien zijn op het Go Short!-festival en het Nederlands Film Festival. Ook jonge makers die worden afgewezen, krijgen een uitgebreide feedback waarom hun project niet is uitgekozen.

De Ontmoeting is dinsdag op het NFF gepresenteerd tijdens de zogenoemde 'talentdag'. BIND is onder meer producent van het voor tien Kalveren genomineerde drama Gluckauf en 'Een goed leven' van regisseur Aaron Rookus. Ook deze film sleepte diverse Kalveren-nominaties in de wacht.