Nieuws/Vrij
498965
Vrij

Komende zomer: Audi R8 Spyder

NÜRBURG - Zijn tweelingbroer Lamborghini Huracán Spyder heeft zich al laten zien, maar de Audi R8 Spyder zal ook snel van zich laten horen. Half november op de Los Angeles International Auto Show 2015 trekt Audi het doek van de open R8.

Audi blijft trouw aan de softtop. Dat bewijs werd al geleverd door de Lamborghini Huracán Spyder en wordt nogmaals bevestigd door het hier afgebeelde testvoertuig. De sportwagen krijgt een soortgelijk dak als wat er op zijn voorganger is toegepast. Dat betekent een volledig elektrisch bedienbare stoffen kap met gescheiden achterruit. Het dak komt in geopende stand onder een harde tonneaucover te liggen. De achterruit kan ook met gesloten dak worden geopend, terwijl het met opgevouwen softtop als windvanger kan fungeren. Middels een knop schuift de ruit elektrisch op en neer.

Middenmotor

De aandrijfbron van de R8 Spyder ligt achterin, nét voor de achteras. Bij de marktintroductie is er keuze uit twee V10-blokken, een atmosferische 5.2 en een ongeblazen 5.2 Plus. De extra benaming duidt op het verschil in aankleding en bovenal vermogen. De V10-krachtbron in het topmodel levert 70 pk meer vermogen (totaal 610 pk) en perst 20 Nm (540 Nm) extra uit het blok. In beide gevallen wordt de trekkracht via vierwielaandrijving op de weg overgebracht.

Vier dealers

Audi zal de R8 Spyder volgend jaar in productie nemen, ondanks dat het showdebuut nog deze herfst plaats heeft. De verkoop en levering geschiedt via speciale Audi Sport-dealers, waarvan er recent vier (Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Tilburg) zijn aangesteld. Kun je de overige Audi Sport-modellen nog wel bij de reguliere dealer laten onderhouden, wie de R8 elders in service onderbrengt, verliest direct zijn garantie op de dik twee ton kostende Spyder.

Foto's

De fabrikant komt spoedig met de officiële foto's van de open tweezitter.