501003
Vrij

Speciaal voor luxe jachten

BAC Mono Marine Edition extreem prijzig speelgoed

AMSTERDAM - De Britse sportwagenbouwer BAC, een afkorting voor Briggs Automotive Company, heeft een nieuw speeltje ontwikkeld voor bezitters van peperdure jachten: de BAC Mono Marine Edition.

Duur!

En die BAC Mono Marine Edition is duur! Een standaard Mono heeft een prijskaartje van dik 170.000 euro, maar de Marine Edition moet 500.000 pond kosten, omgerekend dik 600.000 euro. Vanwaar die hoge prijs? De Mono beschikt over een koolstofvezel grijphaak waarmee je de eenzitter eenvoudig kunt optakelen in een luxe jacht. Daarnaast is het frame bestand tegen corrosie wat kan ontstaan door opspattend zout zeewater.

De komst van de BAC Mono Marine Edition is niet verwonderlijk. Mede-oprichter Ian Briggs van BAC laat in een reactie weten dat hij zijn carrière begon met het ontwerpen van luxe jachten. "Ik heb sindsdien altijd mijn passie voor auto's en luxe jachten willen combineren", zegt hij. "Met de BAC Mono Marine Edition heb ik dat kunnen doen."

Snel

Net als de reguliere Mono zorgt een geblazen 2,5 liter viercilinder van Mountune met 305 pk voor de aandrijving. De sportwagen weegt slechts 580 kilogram en is een concurrent voor de Ariel Atom en KTM X-Bow, zij het wel een prijzig alternatief. BAC bouwt momenteel vier auto´s per maand in de thuisbasis in Liverpool.