Nieuws/Vrij
501080
Vrij

Subaru pompt extra capaciteit in Amerikaanse fabriek

LAFAYETTE - Subaru trekt nog eens 140 miljoen Amerikaanse dollars uit om het aantal productieplaatsen in zijn fabriek te Indiana te verhogen. Door de financiële injectie kan de Japanse autobouwer 100.000 extra auto's op jaarbasis produceren.

De Japanners pompen momenteel al 400 miljoen dollar in de faciliteit. De injectie is noodzakelijk om de productiecapaciteit te vergroten, zodat vanaf 2016 ook de Impreza in de Amerikaanse fabriek kan worden gemaakt.

Tribeca

De nu aangekondigde tweede uitbreidingsronde is bedoeld voor de productiestart van een nieuw model. Subaru gaat in de Verenigde Staten ook een zevenzits SUV maken. Het model kan gezien worden als alternatief voor de B9 Tribeca en komt boven de Outback in het programma. In 2017 moet de SUV in productie gaan. De auto zal alleen in Noord-Amerika worden aangeboden.

Toyota

In Indiana produceert Subaru momenteel de Outback en de Toyota Camry. Laatstgenoemde wordt nog tot en met 2016 door Subaru voor aandeelhouder Toyota geproduceerd. Subaru zelf zal de 100.000 productieplaatsen invullen, die overigens naast de 100.000 aanvullende eenheden beschikbaar komen. De fabriek, een van de drie faciliteiten van Subaru, is nu goed voor een jaaroutput van 300.000 units.