Nieuws/Vrij

Camper en caravan in trek

’Sleurhut’ niet aan te slepen

Door Gijsbert Termaat

Op vakantie met een mobiel huisje is weer helemaal in trek.

Op vakantie met een mobiel huisje is weer helemaal in trek.

Foto Hollandse Hoogte

Amsterdam - Het blijft florissant gaan met de verkoop van caravan en campers. Het aantal verkochte ’sleurhutten’ steeg in de eerste drie kwartalen met 6,7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en de kampeerwagens plusten met maar liefst 21,2 procent.

Op vakantie met een mobiel huisje is weer helemaal in trek.

Op vakantie met een mobiel huisje is weer helemaal in trek.

Foto Hollandse Hoogte

Dat blijkt uit cijfers van Bovag en KCI (Kampeer & Caravan Industrie), die morgen worden bekendgemaakt op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht.

„Dit jaar tot en met september zijn 1632 nieuwe campers verkocht en dat is meer dan in elk van de hele kalenderjaren sinds 2008. De teller qua nieuwe caravans staat tot en met het derde kwartaal dit jaar op 6108”, zegt Tom Huyskens van Bovag. „In totaal rijden er nu 548.898 caravans en campers rond.”

Unieke prestatie

Afgelopen september noteerde de caravanverkoop een groei van 35,3 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2016, terwijl de afzet van nieuwe campers vorige maand met 27,3 procent steeg.

„De gecombineerde verkoopaantallen van caravans en kampeerauto’s stijgen nu al elf kwartalen op rij en dat is een unieke prestatie”, meent Huyskens.

De jaarlijkse Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht start morgen en duurt tot en met zondag 15 oktober. Alle vierkante meters expositieruimte zijn uitverkocht en niet eerder hebben er zoveel caravans, kampeerauto’s, tenten en vouwwagens in de expositiehallen van de Jaarbeurs gestaan.

Stadscamping

„Bezoekers kunnen zelf proefritten maken in campers en trekauto’s met caravan, er is een speciaal plein met innovaties op kampeergebied en het is zelfs mogelijk voor bezoekers om naast de Jaarbeurs te kamperen op een speciale camping”, aldus Huyskens. „De gemeente Utrecht heeft dit jaar voor het eerst toestemming verleend voor deze camping en inmiddels zijn er al ruim 650 boekingen genoteerd.”

POPULAIRE VIDEO'S