Vrij/Reizen

VRIJ op Schiphol

Uit & Thuis

Op Schiphol lopen dagelijks zo’n 20.000 passagiers rond. Waar gaan ze naartoe en waar komen ze vandaan? VRIJ vraagt naar hun bestemming.

Met z’n tweeën naar Kusadasi

’Na de scheiding, zo’n negen jaar geleden, ging ik altijd met mijn zoon en dochter op vakantie. Vaak naar de camping, in Nederland of daarbuiten. Maar we hebben ook vliegreizen gemaakt. Nu mijn zoon achttien is, gaat hij met vrienden. Dus heb ik Marouscha gevraagd: ’Wat wil jij doen?’ Er waren allerlei opties: kamperen in Nederland, vliegen naar het buitenland, samen weg of een vriendin van haar meenemen... Ze twijfelde eerst, want met haar broer erbij is natuurlijk het leukst. Maar ze wilde toch samen met mij en dan vliegen.

Vanwege de situatie in Turkije heb ik lang gewacht met beslissen of we al dan niet die kant op zouden gaan. Een paar weken geleden hebben we een aanbieding in Kusadasi geboekt. Een aantal jaren geleden waren we ook in Turkije, toen nog met mijn zoon erbij. Marouscha en ik kunnen het heel goed met elkaar vinden. Zij voetbalt en ik ga altijd met haar op pad, naar trainingen en zo. Toch zal het op vakantie anders zijn. Normaal gingen zij en haar broer de hele dag samen op pad en lag ik lekker een boek te lezen. Nu zijn we echt met z’n tweetjes.

We zitten in een all-inclusive resort, dus daar is zeker genoeg te doen. We gaan ook een paar dagen op pad. We zien wel hoe het loopt. Niks moet niks, alles mag!”

Wie: Gerald (50) en Marouscha (16)

Naar: Kusadasi, Turkije

Accommodatie: Palmin Hotel

Tijd: 8 dagen

Reden: zonvakantie

Langs Canadese familieleden

’We hebben allebei familie in Canada en de VS die in de jaren vijftig uit Nederland is vertrokken. Ans heeft daar ook nog familie van haar kinderen. De meeste familieleden zijn intussen in de tachtig en reizen niet meer naar Nederland. Wij wilden hen graag weer eens zien. We zijn al vaker die kant op gegaan, voor familiebezoek en werk. Dit was voor het eerst dat we er een rondreis aan koppelden.

We begonnen in Toronto, daarna zijn we naar Sarnia gegaan waar we familie van Ans bezochten. Toen door naar Amerika, in Kalamazoo waar een broer van mij woont, vervolgens naar South Bend, de woonplaats van een andere broer en naar Saginaw om een nichtje op te zoeken. Mijn zus woont in Cedarville en haar hebben we ook gezien.

Daarna hadden we negen dagen over om rond te reizen in Canada. De natuur is er overweldigend; heel veel rust en ruimte. We zijn op mooie plekken geweest en hebben veel meren bezocht.

We hadden vooraf geen hotels besproken omdat we niet zo vast wilden zitten. Dat viel af en toe tegen. Dan kwamen we in vieze motels terecht, vaak op niet al te mooie plekken en nog prijzig ook!

Ik zou anderen dan ook tippen zich er van tevoren in te verdiepen.”

Wie: Ans (63) en Henk (67)

Terug uit: Canada en Verendigde Staten

Accommodatie: bij familie, motel of hotel

Tijd: 19 dagen

Reden: rondreis