Nieuws/Vrij

Filmrecensie:’Good Time’✭✭✭✭

Verwrongen broederliefde

— AANTAL STERREN: ✭✭✭✭

— WAT: film, drama,

— misdaad

— REGIE: Benny Safdie, Josh Safdie

— MET: Robert Pattinson, Benny Safdie, Jennifer Jason Leigh

Robert Pattinson

Robert Pattinson

De broer van Connie Nikas (Robert Pattinson) is niet helemaal goed. Toch wil de kruimelcrimineel uit Queens niet hebben dat Nick (Benny Safdie) wordt opgenomen. Om dat te voorkomen, overvallen ze samen een bank.

Robert Pattinson

Robert Pattinson

Niet echt een oplossing? Klopt, zeker als hun bankroof ook nog eens fout loopt. Dat is een terugkerend patroon in deze rauwe en sfeervolle genrefilm van de gebroeders Safdie (Heaven knows what). Connie is een slimme jongen, die telkens verkeerde beslissingen neemt. En daarna steeds weer probeert de consequenties ervan in zijn voordeel om te buigen, in de hoop daarmee ook zijn broer te helpen.

Robert Pattinson speelt een glansrol in het ironisch getitelde Good time, juist omdat zijn optreden en zijn door de ratten besnuffelde uiterlijk elke ijdelheid missen. Met een intensiteit die Taxi Driver’s Travis Bickle in herinnering roept, brengen we zo een lange en koortsachtige nacht met zijn personage door. Een nacht die mede dankzij het kleurgebruik en de claustrofobische close-ups van cameraman Sean Price Williams aanvoelt als een beklemmende drugstrip.

M.W.