836743
Vrij

Amsterdam Jazz Festival eert Hans Dulfer

Het Amsterdam Jazz Festival staat dit jaar voor een groot deel in het teken van Hans Dulfer, die dit jaar zijn vijfenzeventigste verjaardag viert.

Dat heeft de organisatie van het evenement, dat dit jaar op zondag 7 juni in de Amsterdam ArenA wordt gehouden, donderdag bekendgemaakt.

Om hem te eren presenteert de organisatie een selectie aan artiesten onder de naam ‘Dulfers Choice’. Uiteraard treedt Hans Dulfer zelf ook op. Andere artiesten die hun medewerking al hebben toegezegd zijn Candy Dulfer, Joseph Bowie, New Cool Collective, de Frans-Kamoeroenese Manu Dibango en de Deeldeliers, bestaande uit Jules Deelder en Bas van Lier.

Tijdens het Amsterdam Jazz Festival worden enkele zalen van het hoofdgebouw van de Amsterdam ArenA omgebouwd tot de jazztempel van Amsterdam. Vanaf drie uur 's middags zijn nationale en internationale jazztoppers op verschillende podia te zien. Howard Komproe zal deze dag, net als vorig jaar, presenteren. Op een later moment zal de organisatie de volledige line-up van deze dag bekendmaken.

De kaartverkoop is donderdag van start gegaan.