Nieuws/Vrij
869011
Vrij

Toyota RND? Leuk grapje van Engeland

Diverse media melden dat Toyota op 26 januari een nieuwe conceptcar presenteert, genaamd RND. Wat media echter niet hebben gedaan is navraag doen bij Toyota Motor Europa. Het blijkt om een grap te gaan van de Britse Toyota-divisie.

Red Nose Day

Wat is RND dan wel? Toyota noemt namelijk vol trots dat het model komende week gepresenteerd wordt en in feite productieklaar is. Niet heel vreemd, want het gaat om een bestaande Toyota Auris met niets minder dan een rood bolletje op de neus. Vandaar ook de titel: RND. Een afkorting voor Red Nose Day.

Humor

“Vergeef ons alstublieft het unieke gevoel van humor van onze Britse collega’s. De RND concept is een nep 'conceptmodel' bedoeld om het Britse liefdadigheids initiatief 'Comic Relief Red Nose Day’ onder de aandacht te brengen”, meldt Toyota Motor Europa in een officieel statement aan Autovisie. Comic Relief is een van de grootste goede doelen van Engeland.

Kopen?

“De Red Nose Day-auto is niets meer dan een Toyota Auris met een rood neusje. Het rode neusje wordt in februari en maart via Britse Toyota-dealers verkocht”, aldus Toyota. En ja, ook jij kan het neusje kopen via Toyota’s eBay-winkel voor slechts vijf pond. De opbrengst gaat naar het goede doel.