Nieuws/Vrij
884442
Vrij

Wim T. Schippers eenmalig terug op 3FM

Kunstenaar Wim T. Schippers keert eenmalig terug op radio 3FM. Hij is op 5 december te horen in een speciale hommage aan zijn legendarische programma Ronflonflon die Claudia de Breij dan organiseert.

De Breij houdt half december na tien jaar op met haar uitzendingen op 3FM. Ter gelegenheid van dit afscheid blikt ze de komende weken terug op andere programma's die ooit werden gemaakt door niet-dj's. Op 28 november keren Jack Spijkerman en Dolf Jansen eenmalig terug, en een week later is het de beurt aan Wim T. Schippers.

Ronflonflon was een VPRO-programma dat tussen 1984 en 1991 elke woensdagmiddag op Hilversum 3 werd uitgezonden. De chaotische show werd gepresenteerd door Jacques Plafond, het radio-alter ego van Schippers, en zijn sidekicks Wilhelmina Kuttje en Jan Vos. In totaal maakte Schippers ruim driehonderd afleveringen van Ronflonflon.

Filelezers

Jacques Plafond praatte steevast door alle platen heen, liet zijn gasten nooit uitpraten en gebruikte veel zelfbedachte, niet bestaande woorden. Jacques kreeg het meerdere malen aan de stok met filelezers die weigerden in zijn programma te verschijnen omdat hij hen continu in de rede viel.

In de uitzending van Claudia d'r Op van 5 december is ook collega-dj Jeroen Kijk in de Vegte te gast. Vanaf januari vult Gerard Ekdom het gat op dat valt door het vertrek van Claudia. Zijn programma Effe Ekdom is vanaf dan vijf dagen per week te horen.