912933
Vrij

4 vestigingen Koops Furness maken doorstart

Vier Volvo-vestigingen van het failliete autodealerbedrijf Koops Furness maken onder een nieuwe eigenaar een doorstart. Ze zijn overgenomen door andere Volvo-dealers uit de omgeving. Dat maakten de curatoren dinsdag bekend. Over enkele andere doorstarts wordt nog onderhandeld.

Door de overnames kunnen ongeveer vijftig personeelsleden van Koops weer aan het werk. Het gaat om vestigingen in in Zwolle, Meppel, Hengelo en Almelo. De eerste twee worden voortgezet door Autobedrijf Nieuwenhuijse. De andere door Harrie Arendsen

Volvo Nederland

Voor de deals hebben de curatoren ook overeenstemming bereikt met Volvo Car Nederland. De importeur is blij dat de deuren van de vestigingen zo snel al weer open zijn. Dat is belangrijk voor de continuïteit van het merk in de betreffende gebieden. Volgens Volvo betekent de overeenkomst wel dat de Volvo-vestiging van Koops in Enschede niet meer open zal gaan.

Delen

Koops Furness was een van de grootste autodealers in Nederland, met onder meer de merken Fiat, Alfa Romeo, Ford, Land Rover, Volvo en Nissan. Het bedrijf telde bijna 1200 medewerkers. Eerder bleek al dat er geen interesse bestond voor een doorstart van Koops Furness als geheel. De curatoren proberen nu nog kopers te vinden voor delen van het bedrijf. Vestigingen waarvoor geen belangstelling is getoond, zullen definitief worden gesloten.