922304
Vrij

Logan wordt luxe: Lada Largus VIP

De vorige generatie van de Dacia Logan wordt in Rusland verkocht als Lada Largus. Van die auto heeft hebben de Russen nu een extra luxe versie gemaakt: de Largus VIP.

Meer pk's

Waar de Dacia Logan bedoeld was om zoveel mogelijk ruimte voor zo min mogelijk geld te bieden, gooit de Largus VIP het over een andere boeg. Dat wordt al meteen duidelijk als je het dashboard ziet, waar wat 'hout' tegenaan is geplakt. Dat is eigenlijk het grootste verschil in het interieur. Aan de buitenkant heeft de Largus VIP wel de nodige wijzigingen ondergaan: zwarte lichtmetalen wielen, een zwart dak, chromen dakdragers, mistlampen en een andere grille onderscheiden hem van de normale Largus. Ook heeft hij 135 pk uit dezelfde atmosferische 1,6 liter.

Directie

Om het goede voorbeeld te geven, moet de directie van Lada binnenkort hun Infiniti QX56's inleveren en rond gaan rijden in Largus VIP's. De auto wordt officieel onthuld op de Moscow International Automobile Salon, de grootste autoshow van Rusland. Op 29 augustus opent die beurs zijn deuren voor het publiek.