Nieuws/Vrij
922445
Vrij

Gloria Estefan geëerd op Broadway

Dé Latijnse diva van de popmuziek krijgt een eigen musical op Broadway. On your Feet! gaat over het roerige leven van Gloria Estefan en haar man Emil.

De Broadway-musical On your feet! is het jaren lange project van Gloria Estefan en haar man Emil en vertelt het verhaal achter hun succes en roem.

De zevenvoudige Grammy Award-zangeres is momenteel druk bezig met de voorbereidingen van de show. Producenten van de show riepen maandag acteurs en actrices op om alvast online auditie te doen, weet  New York Daily News te melden. In september vinden er nog twee castingdagen plaats in New York en Miami.

Leven

Gloria Estefan wordt in 1957 geboren als Gloria Fajardo in Cuba. Als Fidel Castro in 1959 aan de macht komt, moet de zangeres met haar familie vluchten omdat haar vader bodyguard is van president Batista. Het gezin strijkt neer in Miami, de plek waar Gloria enkele jaren later zal zingen in de groep Miami Latin Boys, die vervolgens wordt omgedoopt in Miami Sound Machine.

In 1980 trouwt Gloria met de toetsenist van de band Emilio Estefan. Hun grote doorbraak komt in 1984 als  ‘Dr Beat’ een megahit in Europa wordt. Een jaar later verschijnt het eerste Engelstalige album Primitive Love van de groep. Het album wordt een groot succes door hits als ‘Conga’, ‘Bad Boy’, en ‘Words Get in the Way’.

Als Gloria's tourbus in 1990 wordt aangereden en zij, haar man en kind zwaar gewond raken, verdwijnt de zangeres een tijd uit beeld. Als ze de draad vervolgens weer oppakt, blijven de succesen aanhouden. Zo volgen onder meer nog een Oscarnominatie en een Latin Grammy Award. Ze verkocht wereldwijd meer dan 100 miljoen albums met zowel Engels- als Spaanstalig repertoire.

On Your Feet gaat in oktober 2015 in première in New York.