Nieuws/Vrij

Recept

Een vurige quiche

De culinaire fotopagina in VRIJ van dit weekend staat geheel in het teken van #quiche. Zin om zelf aan de slag te gaan? Probeer dit recept van Felix Wilbrink eens!

Benodigdheden

300 gr garnalen

150 gr bloem

75 gr koude boter

4 eieren

1 ½ dl melk

1 ½ dl room

3 groene pepers, fijngehakt, zonder wit en pit

4 bosuitjes of lentui, helemaal gesnipperd

200 gr geraspte kaas (echte belegen boerenkaas natuurlijk)

Bereiding

Heet geeft ook smaak, dus durf maar lekker ver te gaan. Dat maakt garnalen zoeter. De groene pepers in dit gerecht mogen ook rode pepers zijn. Netjes het wit en de pitjes er uithalen. Kneed een deeg van bloem, de koude boter en 40 ml water en zet dit een half uur in de koelkast. Bekleed een ovenschaal met het deeg. Als je intussen je pepers gaat snijden dan zet je die schaal weer gewoon in de ijskast. Het maakt het deeg straks echt veel lekkerder. Kruimelig.

Nu even een tip. Heb je voorverpakte of ontdooide garnalen, was ze heel goed en doe wat citroensap in het waswater. Op een of andere manier komen ze zo iets terug in de smaak.

Meng de garnalen met de bosuien en de pepers en schep dit mengsel in de beklede ovenschaal. Roer de melk, room en eieren goed door elkaar en giet dat over de garnalen. Strooi de kaas erover. Bak de quiche 40 minuten op 190° C.