Nieuws/Vrij
977699
Vrij

'Volledig elektrische Opel in 2016/2017'

Opel wil in 2016 of 2017 een volledig elektrisch aangedreven auto lanceren, zo meldt het Duitse Automobilwoche. Het model moet beduidend kleiner en goedkoper worden dan de plug-in hybride Ampera.

BEV

De elektrische auto wordt momenteel onder projectnaam ‘BEV’ ontwikkeld, wat staat voor Battery Electric Vehicle. Opels verkoopbaas en bestuurslid Peter Christian Küspert liet in een eerder gesprek met Autovisie al weten dat Opel net zoals elke andere autofabrikant gedwongen is om de CO2-emissies verder terug te dringen. “Hybridisatie is daarbij een prima oplossing”, vertelde hij eerder. In 2021 worden de emissieregels in de Europese Unie nog verder aangescherpt.

Opel is op het gebied van elektrische auto’s nog een nieuwe speler. Het merk heeft nog nooit in massaproductie elektrische auto’s gebouwd, al was er wel een prototype in 1968. In dat jaar onthulde Opel een Elektro GT met een 160 pk sterke elektrische aandrijflijn. Opel wilde met dit voertuig de mogelijkheden van EV-voertuigen demonstreren.

Stadsauto

Opel werkt verder nog aan de ontwikkeling van een kleine stadsauto onder de Adam en Corsa. Het automerk ziet in dit segment ruimte, want door de Europese exit van Chevrolet eind 2015, heeft moederbedrijf General Motors geen model meer in het segment van de Chevrolet Spark. Opel kan dit gat in de markt opvullen. De nieuwe stadsauto moet in 2015 arriveren, precies op tijd voor het vertrek van Chevrolet. Vermoedelijk ligt de prijs rond de 10.000 euro. Als basis zou een nieuw platform van General Motors dienen, waarop Chevrolet ook auto’s voor andere markten kan bouwen.