Nieuws/Vrij
977703
Vrij

Formule 1 Bahrein – Foto’s die je nog niet gezien hebt

De Formule 1-race in Bahrein van afgelopen weekend was voor de F1-liefhebber een genot om naar de kijken. Niet alleen door het spektakel op de baan, maar ook door de weeromstandigheden.

Spannende strijd

Lewis Hamilton, die de race op zijn naam wist te schrijven, noemde het een ‘spannende strijd.’ “Teamgenoot Nico Rosberg heeft geweldig gereden, het was een eerlijke strijd. Het ging heel snel. Ik was vooral opgelucht dat ik toch als eerste over de finish kwam. Dit was reclame voor de sport en ik hoop dat iedereen heeft genoten van deze show”, aldus Hamilton. Rosberg werd tweede en Sergio Perez completeerde het podium door als derde te finishen.

150 miljoen dollar

Het circuitpark in Bahrein heeft 150 miljoen dollar gekost. Maar dan ligt er ook wat. Het circuit heeft meerdere layouts. Het Grand Prix-circuit telt 15 bochten, waarvan 9 rechtse en 6 linkse. Het hoogteverschil tussen het laagste en hoogste punt van de baan bedraagt 18 meter.

20 april

De volgende Grand Prix vindt op 20 april plaats in het Chinese Shanghai op het Shanghai International Circuit dat 5.451 meter lang is. Er worden 56 rondes gereden, waardoor de F1-wagens een afstand afleggen van ongeveer 305 kilometer. Het baanrecord staat op naam van Michael Schumacher. Hij reed in 2004 een rondetijd van 1:32.238.