977795
Vrij

Naam Honda HR-V keert mogelijk terug

De onlangs geïntroduceerde Honda Vezel, een compacte cross-over, gaat vermoedelijk in Verenigde Staten door het leven als HR-V. Maar hoe zit het met Europa?

Ook voor Europa?

“We verwachten dat de cross-over in Europa ook een andere naam krijgt, maar of dat net zoals in de Verenigde Staten HR-V gaat worden, is nog niet bekend”, zegt de Honda-woordvoerder. De naam Vezel krijgt op Europese bodem intern veel kritiek omdat het diverse betekenissen kan hebben in verschillende talen.

De oorspronkelijke Honda HR-V werd van 1999 tot 2006 geleverd in Europa. Ook toen ging het om een cross-over, maar dat model was ook als driedeurs leverbaar.

2015

Honda brengt de Vezel in 2015 naar Europa. Het model wordt al sinds november verkocht in Japan. De auto wordt op het platform van de nieuwe Jazz gebouwd. "We verwachten de nieuwe Jazz begin 2015 in Europa. In dat jaar introduceren we verder nog de nieuwe Civic Type R en de NSX." De laatste twee modellen staan in oktober dit jaar ook op de Autosalon van Parijs, maar nog wel met een conceptlabel.