Nieuws/Vrij
995801
Vrij

Eerste Ariel Atom met titanium chassis gebouwd

Het kleine Britse sportwagenmerk Ariel werkt al enige tijd aan de ontwikkeling van een titanium chassis. Het eerste prototype met zo'n chassis is inmiddels gebouwd.

Lichter

Voordeel van een titanium chassis is dat het liefst 40 procent lichter dan het huidige stalen buizenframe van de Atom. Bovendien drukt het materiaal het wagengewicht met zo'n acht procent wat ervoor zorgt dat de tweepersoons sportwagen straks minder dan 500 kilogram weegt.

Prototypestadium

“De Ariel Atom met titanium chassis bevindt zich nog in het prototypestadium”, aldus een woordvoerder. Titanium is enorm sterk, maar moet wel op een juiste manier aan elkaar gelast worden omdat het extreem gevoelig is voor zuurstof. Verder is titanium extreem duur, waardoor Ariel de productie het liefst beperkt houdt met een oplage van vijf tot tien exemplaren. “Het is nog niet besloten wanneer het titanium chassis in productie gaat.”

Titanium

De kleine sportwagenbouwer is verder nog in gesprek met een leverancier van titanium uitlaatsystemen om zo het wagengewicht nog verder te reduceren. Magnesium wielen maken het dieetprogramma compleet.