Nieuws/Vrij
995836
Vrij

Slechts één uitvoering Ford Tourneo Courier

Heel veel keuze heeft de koper van een nieuwe Tourneo Courier niet. Ford levert de familie-MPV met één benzinemotor en in één uitvoering.

Kaal

Heel kaal is die uitvoering dan weer niet, want de Tourneo Courier verschijnt als Titanium in de prijslijst. Ford kleedt het model aan met onder meer 16 inch lichtmetalen wielen, zilverkleurige dakrails, privacy glass vanaf de tweede zitrij, automatische airconditioning, cruise controle, elektrisch bedienbare voorportierramen en zijspiegels, regen- en lichtsensor, een audiosysteem met USB-aansluiting en centrale portiervergrendeling met afstandsbediening. Een 100 pk sterke 1.0 EcoBoost driecilinder zorgt voor de aandrijving.

September

Hoewel je de auto nu al kunt bestellen, is het nog wel even wachten tot hij op de stoep staat. Ford start namelijk pas medio september met de levering. De prijs bedraagt 20.995 euro. Ford bouwt de 4,16 meter lange Tourneo Courier op basis van hetzelfde platform van de Fiesta en B-Max. De productie heeft plaats in de Ford Otosan-fabriek in Kocaeli (Turkije).