Nieuws/Vrij
995949
Vrij

Levering Porsche 911 GT3 gaat door ondanks brandgevaar

Porsche start een onderzoek naar de brandoorzaak bij de fonkelnieuwe 911 GT3, nu in korte tijd vijf exemplaren spontaan vlam hebben gevat.

Oliedruk

Het vijfde exemplaar brandde vorige week uit in Zwitserland. De eigenaar hoorde rare geluiden aan de achterkant. Een blik naar de kont van de auto wees uit dat er olie lekte en er rookontwikkeling was. Vervolgens vloog de auto in brand. Bij een eerder voorval met een Italiaanse 911 GT3 kreeg de eigenaar eerst een melding van een te lage oliedruk.

Officiële verklaring

Wat de precieze oorzaak is, weet nog niemand. “Porsche onderzoekt de zaak en zal, indien nodig, zo snel mogelijk iedereen informeren over de resultaten van het onderzoek”, meldt het merk in een officiële verklaring aan Autovisie. Hoewel sommige media spreken van een leveringstop van de nieuwe 911 GT3, is daar volgens het sportwagenmerk nog geen sprake van. “De levering gaat gewoon door.” Bij de Nederlandse dealers staan enkele wagens inmiddels op een koper te wachten.

Brandblusser

De nieuwe 911 GT3 maakt gebruik van een 3,8 liter zescilinder boxermotor met een vermogen van 475 pk. Qua prestaties legt de GT3 de lat nog een stapje hoger dan zijn voorganger. Zo kost de bekende sprint vanuit stilstand naar 100 km/h slechts 3,5 seconden en de 0-200 km/h gaat in minder dan 12 seconden. De topsnelheid bedraagt 315 km/h. Porsche vraagt 197.600 euro voor het model. Een brandblusser onder de bestuurdersstoel met 1 kilogram blusmiddel is af-fabriek optioneel verkrijgbaar en kost 159 euro.

Autovisie TV reed onlangs met de nieuwe Porsche 911 GT3. Bekijk de video van de Porsche 911 GT3 hier.