Vrouw/VROUW magazine
1000135535
VROUW magazine

VROUW magazine

Zo makkelijk bak je citroen madeleines

Inspiratie nodig voor lekkere madeleines? Bak deze met citroen. Smullen maar!

Inspiratie nodig voor lekkere madeleines? Bak deze met citroen. Smullen maar!

Culi-expert Marjolein: „In de zomer vind ik het heerlijk om buiten te eten. Of het nu gaat om een barbecue, een picknick of een lunch op een zonnig terras; het lijkt wel alsof alles dan nóg beter smaakt. Alleen die papieren rietjes… daar moeten ze nog eens wat beters op verzinnen. Maar nu eerst maken we citroen madeleines.”

Inspiratie nodig voor lekkere madeleines? Bak deze met citroen. Smullen maar!

Inspiratie nodig voor lekkere madeleines? Bak deze met citroen. Smullen maar!

Benodigdheden citroen madeleines

(voor 12 stuks)

  • 250 g roomboter
  • 3 eieren
  • 225 g witte basterdsuiker of kristalsuiker
  • 2 el vanillesuiker
  • 3 el romige Turkse of Griekse yoghurt
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • fijngeraspte schil van ½ citroen
  • extra nodig: madeleine bakvorm

Bereidingswijze citroen madeleines

Stap 1

Verwarm de oven op 180 °C. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur en laat even afkoelen.

Stap 2

Klop de eieren met de suiker goed luchtig. Schep nu de boter en de yoghurt door het beslag, maar gebruik niet alle boter. Laat een bodempje in de pan zitten om de bakvormen mee in te vetten.

Stap 3

Bestrijk de bakvormen dun met de boter. Zeef het meel en spatel het samen met de citroenschilletjes door het beslag. Schep de madeleinevormpjes halfvol; het beslag rijst flink.

Stap 4

Bak de madeleines 10 tot 15 minuten totdat ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze afkoelen: eerst in de vormpjes en daarna op een rooster.

Nog meer bakken? Cake en koekjes gaan altijd samen! Maak deze heerlijke abrikozenkoeken. Liever een mooie taart erbij? Deze zomerse taart met amandelen en limoncello is het bakken waard!

Dit artikel staat in het nieuwe VROUW Magazine (iedere zaterdag bij De Telegraaf). Als premiumlid kun je het ook (soms al eerder) online lezen.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.