Nieuws/Vrouw
1002886
Vrouw

Over prinsen, kikkers en chardonnay

Aflevering 1: 2 ons

Vanaf nu lees je elke week, vlak voor het weekend, één aflevering van de online chicklit 'Over prinsen, kikkers en chardonnay'. Volg alle belevenissen van Bibi op VROUW.nl!

-----Bibi is 30 en single. Daar wordt ze niet blij van. Net zo min als van de 74 kilo die ze weegt. 64 zou leuker zijn. Ze woont samen met Cornelia Desdemonda, een hamster met een permanent slecht humeur en drie verdroogde varens in een appartement in de binnenstad van Utrecht. Levensmotto: ooit verandert de kikker in de prins, maar meestal blijkt de prins achteraf een kikker te zijn.----

De weegschaal gaf 2 ons minder aan dan vorige week. Twee lousy onsjes. Één glas water en het zat er weer aan. Bibi keek naar beneden langs haar lichaam. Ze kon haar tenen zien en de helft van haar voet. Ze zag net zoveel voet als 4 weken geleden toen ze 5 kilo minder woog dan nu. Althans, dat maakte ze zichzelf wijs.

Ze maakte zichzelf graag dingen wijs. Iemand moest het toch doen? Van haar moeder en zus moest ze het wat dat betreft niet hebben. Die hielden van de onverbloemde waarheid. Vooral als het om haar ging: ‘Berendina, volgens mij krijg je een onderkin’. En bedankt maar weer.

Aangenaam: Berendina

Eigenlijk heette Bibi Berendina, vernoemd naar een oudtante die ze nooit had gezien maar die ze zich voorstelde met een moedervlek op de kin waar haren uitgroeiden. Ze was nooit blij geworden van die naam en toen ze van de basisschool naar de middelbare ging, had ze van de ene dag op de andere aangekondigd dat ze voortaan als Bibi door het leven ging. Haar familie moest wel meegaan.

Vanaf dat moment had ze nooit meer naar de naam Berendina geluisterd. En ook niet naar het liefkozend bedoelde Beertje. Ze had nooit spijt gehad van die beslissing. Behalve dan in de brugklas toen een stel vervelende puberjongetjes haar nieuwe naam hadden afgekort tot Bips. Een mindere periode, vooral ook omdat ze ook toen al gezegend was met een fikse bilpartij die gerust haar achilleshiel mocht worden genoemd.

Wijntje op z'n tijd

2 ons… En ze had nog wel zo haar best gedaan met lijnen de afgelopen week. Nou ja, af en toe een wijntje. Maar dat moet kunnen, toch? In haar achterhoofd fluisterde een stemmetje dat ze met één wijntje een glaasje bedoelen. Niet een hele fles Chardonnay. Ze sloeg het stemmetje meteen knock-out. Naar stemmetjes in je hoofd moet je nooit luisteren. Daar komt ellende van. Ze had net deze week de film ‘A Beautiful Mind’ op tv gezien. Nou, dan weet je het wel.

Twitter mee over Bibi's avonturen via #bibiswereld