Vrouw/Praat Mee
1005239451
Praat Mee

Praat mee

De Week Zonder Vlees... Wat ligt er op jouw bord?

Je hamburger omruilen voor een spinazieburger en in plaats van een saucijzenbroodje de vegetarische variant halen. Duizenden mensen doen dat al dagelijks, maar ook vleeseters worden tijdens de nationale Week zonder vlees aangemoedigd om gedurende zeven dagen mee te doen. Er doet in Rotterdam zelfs 1 filiaal van Kentucky Fried Chicken, het fastfoodrestaurant dat betekend staat om kip, mee.

Voor de derde keer geeft Nederland een week lang extra aandacht aan vegetarisch eten. De organisatoren vinden dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is - wekelijks 2 ons vlees zou naar verluidt voldoende zijn - en dat het buiten het dierenleed, ook een grote impact heeft op het milieu.

Vegetarisch

(Bedrijfs)restaurants bieden daarom deze week meer vegetarische opties aan, scholen geven lessen over vegetarisch eten en online zijn er tientallen lekkere recepten te vinden. Vegetarisch eten is namelijk niet alleen maar leven op groenten en fruit. Knakworsten, burgers, gehakt, kipstukjes... Van alles bestaat tegenwoordig een vegetarische variant.

Niet alleen restaurants doen mee, maar ook fastfoodrestaurants. De KFC biedt deze week meerdere vegetarische opties aan. Een KFC in Rotterdam biedt zelfs een week lang slechts vegetarische opties aan. Inderdaad, dat betekent dus dat er bij die betreffende KFC een week lang geen kip te krijgen is. Na de Week Zonder Vlees gaat de Rotterdamse KFC weer terug naar het normale menu, al zal er een aantal vegetarische opties blijven.

Praat mee

Sta jij er deze week bij stil en let je erop dat je niet elke dag vlees eet? Vind je het leuk om een week lang nieuwe recepten uit te proberen en ben je van plan na deze week er ook mee bezig te blijven? Of vind je het allemaal onzin? Praat mee op onze Facebook-pagina!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.