Vrouw/Verhalen achter het nieuws
1007747562
Verhalen achter het nieuws

In het nieuws

Marijke Helwegen dolblij met Loden Leeuw

Marijke Helwegen is maandagavond officieel bekroond tot de ’meest irritante BN’er in een reclamespotje’. Ze won de Loden Leeuw voor haar optreden in een reclame voor een anti-inbraakstrip. Zelf vindt ze het een hele eer en is ze blij met de prijs die eigenlijk niemand wil winnen.

„Ik ben super blij met de prijs. Als je naam maar goed wordt geschreven”, grapt Helwegen. Naast de media-aandacht krijgt ze veel positieve reacties van mensen om haar heen. „De meeste mensen zeggen: die durft. Dat is natuurlijk leuk om te horen.”

Geduchte tegenstanders

Ze moest het opnemen tegen cabaretier Paul Haenen en ex-voetballer Sjaak Swart. Geduchte tegenstanders. Toch stak Helwegen er met kop en schouders bovenuit en won ze met 45 procent van de stemmen. „Sjaak Swart vind ik persoonlijk ook geweldig, maar er kan er maar één de winnaar zijn.”

De Loden Leeuw krijgt een waardig plekje in haar huis: „Hij staat bij alle andere zes prijzen. Ik sta helemaal achter het product, dus hij staat daar gewoon te pronken.”

De Loden Leeuw wordt sinds 2002 uitgereikt door het programma Radar. Het is de tegenhanger van de Gouden Loeki; de prijs voor de beste reclame. Bij de Loden Leeuw kunnen kijkers op de website van Radar de irritantste reclamespotjes en de irritantste BN’ers in een reclame nomineren. Vorig jaar ging René Froger er met de prijs van de ’meest irritante BN’er’ vandoor.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.