Vrouw/VROUW magazine
1009912096
VROUW magazine

VROUW magazine

Makkelijker wordt het (haast) niet: Couscous met merguez-worstjes

Couscous met merguez-worstjes.

Couscous met merguez-worstjes.

Culi-expert Marjolein: „Ik hou van koken, maar als ik ergens lees dat ik iets brunoise (in piepkleine blokjes) moet snijden, heb ik al geen zin meer. Je mag het niet hardop zeggen van de culipolitie, maar voorgesneden groente? Dat is dus echt mijn ding. Vandaag maken we daarom dit couscous-recept.”

Couscous met merguez-worstjes.

Couscous met merguez-worstjes.

Benodigdheden voor 2 kopjes couscous

  • 4 kopjes groentebouillon
  • 1 courgette, in kleine blokjes
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl gemalen koriander
  • ½ tl ras el hanout
  • snuf zout
  • olijfolie
  • 50 g blanke amandelen
  • 1 rode ui, in dunne halve ringen
  • sap van 1 citroen
  • 1 bosje verse bladpeterselie, blaadjes grof gehakt
  • 4 merguez-worstjes, grofgesneden (optioneel)

Bereidingswijze couscous

Stap 1

Doe de couscous in een grote kom. Schenk de groentebouillon erbij. Dek de kom helemaal af met een groot bord. Laat 15 minuten staan.

Stap 2

Doe de courgetteblokjes in een andere kom. Doe het gerookte paprikapoeder, de komijn, koriander, ras el hanout en het zout in een klein kommetje, schenk er 2 el olijfolie bij en meng goed. Schep dit mengsel door de courgetteblokjes.

Stap 3

Rooster de amandelen in een droge pan op middelhoog vuur. Hak in stukjes en zet apart. Doe, indien gewenst, de merguez-worstjes in dezelfde pan en laat rustig warm worden. Laat de worstjes, zodra ze helemaal doorbakken zijn, uitlekken op keukenpapier.

Stap 4

Bak de uienringen ± 6 minuten in het bakvet in de pan, totdat ze zacht zijn. Schep de uienringen op een bord. Bak de courgetteblokjes in dezelfde pan ± 4 minuten totdat ze aan alle kanten licht verkleurd zijn.

Stap 5

Maak de couscous los met een vork en sprenkel er het citroensap en 1 el olijfolie over. Schep de courgetteblokjes, de amandelen, de merguez-worstjes, de uienringen en de bladpeterselie door de couscous.

Als dit naar meer smaakt...

Heb je de smaak te pakken voor couscous? Probeer dan eens deze couscous met geroosterde pompoen! Of wil je iets bijzonders? Maak dan deze kleurrijke gepofte paprika met frambozen en feta.

Dit artikel staat in het nieuwe VROUW Magazine (iedere zaterdag bij De Telegraaf). Als premiumlid kun je het ook (soms al eerder) online lezen.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.