Nieuws/Vrouw
1011576480
Vrouw

Heerlijke kaneelbroodjes uit de oven

In het weekend is het heerlijk om uitgebreid te ontbijten, maar geef toe: je wilt ook wel eens iets anders dan een croissantje of een gekookt eitje. Ik heb dé oplossing. Dit heerlijke verwenontbijtje is simpel, lekker én perfect om je weekend mee te beginnen.

Een goed begin ...

Je kunt dit ontbijt tot stap zes een avond van tevoren prima voorbereiden. Is de hoeveelheid van dit recept iets te veel? Bereid het dan voor tot de een na laatste stap en vries een deel in voor een later moment!

Recept

Ingrediënten

Voor 20 kaneelbroodjes

  • 1 casinobrood (kan zowel wit als volkoren)
  • 1 bakje roomkaas (185 g)
  • 1 ei
  • 50 g suiker
  • Kaneelsuiker: 150g suiker en 1,5 tl kaneel
  • 100 g gesmolten boter (afgekoeld)

Verder nodig: deegroller, garde, kwastje om in te vetten, 2 kommetjes, bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 175C

Bereidingswijze

  1. Snijd met een scherp mes de korstjes van het brood en rol het daarna met een deegroller plat.
  2. Meng met een garde de roomkaas met het ei en de suiker tot één glad geheel.
  3. Mix voor de kaneelsuiker de suiker en kaneel in een apart kommetje.
  4. Smelt de boter, maar zorg dat die niet meer gloeiend heet is.
  5. Doe op ieder sneetje brood één eetlepel van het roomkaas mengsel. Rol het brood op en besmeer het met een kwastje met de gesmolten boter.
  6. Rol het dan door de kaneelsuiker en leg op de bakplaat. Herhaal met alle sneetjes brood.
  7. Bak de kaneelrolletjes daarna 15 minuten in de voorverwarmde oven en serveer meteen.

Genieten maar!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.