1013150
Vrouw

Droomanalyse

Een beest van een droom

Dromen lijken soms onverklaarbaar: want waarom droom je over mensen en dingen die geen enkele relevantie lijken te hebben?Droomexpert Lia Timmer ontrafelt de meest uiteenlopende dromen, zoals de droom van Annet die bevolkt wordt door gigantische speelgoedbeesten. Wat heeft dat te betekenen?

De droom

In Annet's (51) droom staan twee reusachtige speelgoedbeesten centraal. Zij kijkt toe terwijl de beesten rondlopen in de ruimte. Annet is bezorgd dat de dieren naar het nabijgelegen dorp zullen lopen om daar de boel kapot te maken. Ondanks dat de dieren bij het dorp uit de buurt blijven – en Annet zich geen zorgen meer zou hoeven maken - kan ze maar moeilijk ontwaken uit de volgens haar ‘rare droom’. Het laat haar niet los, wat betekent dit?

Situatie

Annet heeft onlangs een paar heftige ervaringen meegemaakt, waar ze niet te veel over kwijt wil. Wel weet ze dat ze ‘s nachts wakker wordt met een enorm benauwd gevoel en naar buiten loopt om lucht te scheppen.

Verkennen van de beesten

Als Annet en Lia zich verdiepen in de twee reusachtige beesten, bedenkt Annet dat er een groot verschil tussen het ene en het andere dier zit: de één lijkt op een beer die zelfverzekerd rechtop loopt, en het andere beest is wat ronder (zoals een varken), loopt op vier poten en heeft een gebreid, geel vestje aan. Het vestje doet Annet denken aan de lagere school, waar ze zich onvrij voelde in het bijzijn van een onaangenaam klasgenootje toentertijd.

Behoeften van Annet

Aspecten in de droom van Annet wijzen op haar behoefte aan ruimte: het onvrije gevoel dat het gele vestje oproept; het benauwde gevoel als ze wakker wordt. Annet moet ervoor waken dat ze ruimte neemt voor zichzelf. En, Annet moet dezelfde zelfverzekerheid zien te vinden die de beer in haar droom tentoonspreidt.

Inzicht

De speelgoedbeesten staan ook symbool voor speelsheid. De dieren bewegen vrij rond en jij kijkt toe. 'Het mag iets minder serieus, Annet', stelt Lia. 'Is het een idee om mee te gaan in het vrije gevoel en je eigen ruimte in te nemen?'

 

Lia Timmer

is droomexpert, trainer en coach bij Xalia Training. Ze helpt kinderen en volwassenen bij het begrijpen van dromen en nachtmerries. Kijk voor meer informatie op haar website www.slaapsneldroomwel.nl.

Heb jij een vraag over een droom?

Mail die dan naar vrouwoproep@telegraaf.nl (inclusief een omschrijving hoe jouw leven er momenteel uitziet én telefoonnummer) en wie weet beantwoordt onze droomexpert Lia Timmer jouw vraag wel met een telefoongesprek over je droom of in een stuk op VROUW.nl!

 

Win een droomparty

Heb jij ook een leuke, rare of inspirerende droom? Of een droom die steeds terugkeert? Heb jij een droom die niet alleen 's nachts bezighoudt, maar waar je overdag ook constant aan moet denken?

Praat erover! En wel tijdens een droomparty. Samen je dromen delen met je vriendinnen tijdens een droomparty geeft je inzicht in jouw droomwereld.

Ja, ik wil winnen!

Wil jij een droomworkshop van 2,5 uur winnen met je vriendinnen, collega's, kennissen of familieleden? Droomexpert Lia verzorgt dit graag bij jou aan huis of op je werkplek.