Vrouw/Praat Mee
1017213958
Praat Mee

Praat mee

Staat bij jou de kerstboom ook al vóór 5 december?

Het moet nog 5 december worden, maar toch hebben veel BN’ers hun kerstspullen al van zolder gehaald. Donny Roelvink heeft bijvoorbeeld zijn boom al volledig opgetuigd. Maar kán dat wel? Ook actrices Georgina Verbaan en Carolien Spoor verkeren al helemaal in kerststemming. Maar is het eigenlijk niet te vroeg om de kerstboom te zetten, met de Sint nog in het land? Zeker als je - in het geval van Georgina en Carolien - nog jonge kinderen thuis hebt?

Officieel duurt de kerstperiode van 21 december tot en met 6 januari (Driekoningen). Daarom zette men vroeger op 21 december de kerstboom op. De kerstboom was een heidens symbool en stond voor vruchtbaarheid en vernieuwing. Toen Luther in de 16de eeuw verklaarde dat naaldbomen het symbool waren voor de geboorte van Jezus, kregen de bomen voor het eerst kerstversiering.

Kerstsfeer

Tegenwoordig heeft de kerstboom voor de meesten die betekenis verloren. Omdat het gezellig staat en sommigen ook behoorlijk veel geld uitgeven aan kerst, willen ze er langer van kunnen genieten. Daarom wordt de kerstboom vaak vanaf 6 december, de dag na Sinterklaas, opgetuigd. Maar inmiddels vinden steeds meer mensen dat - zeker in dit ’coronajaar’ - al te laat en brengen zij hun huis al in kerstsfeer terwijl Pakjesavond nog moet komen.

Praat mee

Wat vind jij? Wacht jij met het optuigen van de kerstboom tot Sinterklaas het land uit is, dus in elk geval tot zondag 6 december? Of vind je zelfs dat nog te laat? Of doe je helemaal niks aan Sinterklaas? Maar hoe leg je dat dan aan je kind(eren) uit? Praat mee op onze Facebook-pagina!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.