Nieuws/Vrouw
102807408
Vrouw

Maaike (40): Dat litteken is peanuts

Maaike (40) voelt zich mooi

Maaike (40) voelt zich mooi

Voor onze populaire rubriek Mooi op elke leeftijd zetten we vrouwelijke dertigplussers in het zonnetje. Want wij vinden alle vrouwen - ongeacht gewicht, maat, huidskleur of 'schoonheidsfoutje' - prachtig. Wat is jouw beautygeheim, waarvan ga jij stralen? En wat houdt je jong? Deze week Maaike Hermsen (40, assistent op Dermatologie).

Maaike (40) voelt zich mooi

Maaike (40) voelt zich mooi

Voel jij je leeftijd?

"Nee, zeker niet. Ik sta vol in het leven, geniet van iedere dag. Ik ben sportief, heb een leuke baan en heb een man en een dochter, die mij ook jong houdt."

Heb jij een beautygeheim?

"Veel water drinken, gezond eten, veel bewegen en uiteraard je huid goed verzorgen. 's Ochtends en ‘s avonds je huid reinigen en een dag/nachtcrème aanbrengen. Ook wekelijks peelen doet wonderen. Je goed voelen zorgt er ook voor dat je huid gaat stralen!"

Schatten mensen je vaak op de juiste leeftijd?

"Nooit! Mensen schatten mij altijd jonger. Ik heb een mooie, glanzende huid met sproeten. En ik heb uitstraling waardoor ik er goed uitzie."

Wat vind je het mooist aan jezelf?

"Mijn gezicht, en met name mijn sproeten en uitstraling. En mijn haar; ik heb een mooie volle bos."

Monique Zomer

Monique Zomer

Ben je ook ergens minder blij mee?

"Met mijn litteken van de keizersnede, alhoewel ik daar een heel mooi meisje voor terug heb gekregen! En dan is het litteken peanuts!"

Waar complimenteren mensen je mee?

"Met mijn jeugdige uitstraling en mijn haar."

Ben je nu waar je altijd hebt willen zijn?

"Zeker, als jong meisje werd ik vaak gepest. Waarom? Omdat ik te lief was, te zorgzaam. En dat was natuurlijk niet stoer. Dat heeft mij mede gevormd tot hoe ik nu ben: zorgzaam, lief, gezellig en vol humor."

Wat houdt je jong?

"Ten eerste: mijn dochter Carmen. Ten tweede: mijn werk, ik ben dermatologisch assistent in de ZiekenhuisGroep Twente in Hengelo. Ik behandel veel mensen met huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis, vitiligo en alopecia. Hierdoor zie ik hoe de huid er óók kan uitzien.

Als ik patiënten behandel, probeer ik er altijd een 'feestje' van te maken. Een luisterend oor, maar ook humor zijn uiterst belangrijk in dit vak. Dankbare patiënten maken me mooi en laten me stralen!"

Heb je een levensles die je wil delen?

"Je wordt gevormd in het leven, van een jong kind tot een volwassen mens. Straal uit hoe je je voelt, en geniet van iedere dag! Carpe diem!"

Wil jij ook in deze rubriek? Wij zoeken nog leuke, vrouwelijke dertigplussers. Reageer vooral ook als je 50, 60 of ouder bent. Mits je maar lekker in je vel zit! Stuur een mailtje met je naam, telefoonnummer, motivatie én twee actuele foto's (portret en totaal) naar redactie@vrouw.nl.​​

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.