Vrouw/Seks & Relaties
1029711603
Seks & Relaties

The Polyamorie Files deel 47: Paniek... er is toch niets gebeurd op weg naar Oostenrijk?

Image Source Ltd RF

Image Source Ltd RF

Ella (40) en Jeff (41) hebben twee kinderen en zijn ruim 14 jaar gelukkig getrouwd. Jeff wil spontaan op wintersport en Ella is daar niet op voorbereid.

Image Source Ltd RF

Image Source Ltd RF

Lize is verbaasd als ik haar vraag om nog extra dagen vrij te krijgen. “Huh, maar kan dat nu nog dan? Is alles niet volgeboekt? En heb je daar wel zin in met die overspelige vent van je?”

Ik luister naar haar vragen en rol met mijn ogen. “Hij is niet overspelig, ik weet toch overal van af! En blijkbaar is er nog ergens iets beschikbaar wat hij heeft weten te boeken, ik ken de details ook niet.” Na wat rondbellen en schuiven in de agenda’s blijkt dat ik zaterdag nog heel hard nodig ben, maar daarna kan ik vrij zijn.

Jeff gaat alleen

“Ik ga een ticket voor je boeken”, roept Jeff enthousiast als ik hem uitleg dat we vrijdagmiddag na school echt niet kunnen vertrekken, omdat ik de volgende dag nog moet werken. Het idee klinkt aanlokkelijk, maar ik zie gewoon niet voor me hoe hij met twee kinderen zelf naar Oostenrijk gaat rijden.

“Maak je geen zorgen, ik geef ze een tablet en ik stop gewoon om de drie uur, ik hou dat echt wel vol.” Na heel lang discussiëren, weet Jeff me te overtuigen en begin ik aan het idee te wennen dat ik alleen naar Oostenrijk vlieg.

Jackie

“Wist Jackie trouwens niet dat we op vakantie gaan?” vraag ik Jeff die avond na het eten. “Ze belde me op en klonk nogal verrast...” “Nee, ik wist het zelf nog maar net en moet zoiets toch eerst met jou bespreken? Maar inmiddels weet ze het hoor en ze vindt het allemaal helemaal leuk.”

Ik knijp met mijn ogen. “Wilde ze zelf niet op wintersport?” Jeff schiet in de lach. “Jackie? Haha, nee joh! Die heeft een hekel aan sport en kou, die krijg je echt een berg niet op.”

Die vrijdag zwaai ik uitbundig Jeff en de kinderen uit na het eten. Jeff heeft de hele dag geslapen en is klaar voor de reis. De kinderen zitten ingepakt tussen kussens en knuffels op de achterbank.

Een laatste knuffel

“Kom je wel echt, mama?” vraagt Isa met een serieuze blik. “Jazeker moppie, jullie gaan morgen lekker in de sneeuw spelen en zondag komen jullie mij ophalen van het vliegveld, echt waar.”

Max knikt instemmend en beiden geven me nog een laatste knuffel. “Doe je voorzichtig Jeff en stop je echt als je moe wordt? Beloof je dat?” Jeff omhelst me en drukt me op het hart dat hij echt voorzichtig zal rijden en me regelmatig update over de reis.

Waar zijn ze?

Als de auto de hoek om is, staat opeens de overbuurvrouw achter me. “Gaan ze op vakantie? Waar naartoe?” Zonder haar aan te kijken antwoord ik afgemeten dat Oostenrijk de bestemming is.

“Oh zonder jou, jeetje. Hoe lang gaan ze?” Ik zucht. “Ik vertrek zondagochtend, ik moet morgen nog werken.” Zonder verder nog iets te zeggen, loop ik terug naar de voordeur. “O, dus het gaat nog wel goed tussen jullie?” hoor ik nog achter me als ik de deur dichtsmijt.

Het is erg vroeg en wordt pas net licht als ik in Oostenrijk het vliegtuig uitstap. Omdat ik alleen handbabage heb, sta ik binnen een paar minuten bij de uitgang. Het is nog erg rustig op het vliegveld en Jeff en de kinderen zie ik nergens.

Op mijn telefoon komen geen berichten binnen. Zouden ze me vergeten zijn? Hebben ze zich verslapen? Is er iets gebeurd onderweg? Onwillekeurig beginnen mijn handen te trillen, ik word nerveus van mijn gedachten.

Als ik luister hoe Jeff telefoon voor de vierde keer niet wordt opgenomen, word ik toch wel een beetje paniekerig.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.