Nieuws/Vrouw
1030461929
Vrouw

Elske vergaapt zich in Rio: Ze houden hier van alle welvingen en rondingen

Een korte broek? Of toch een rokje? Nee, het wordt een lange broek. Ook al raakt het kwik buiten de 30 graden... Ik kan er toch écht niet mee wegkomen dat die zak chips van een weekend geleden nu zichtbaar is op mijn benen. Bedekken die handel, want dat wil toch niemand zien? Mis!

In Brazilië leven ze het motto 'Laat zien wat je hebt'. Ook als dat in onze ogen misschien iets te veel is.

De Braziliaanse vrouw in volle glorie

Als we gisteren, op weg naar de beachvolleybalwedstrijd van de Nederlandse mannen, op een terras aan het strand van Copacabana zitten, worden we getrakteerd op De Braziliaanse Vrouw In Volle Glorie.

Ik zie een meisje met een flinke hap uit haar bil trots in een tanga over het strand paraderen. Even later komt er een vrouw het terras opwandelen die haar borsten meer uit dan in haar beha heeft gestopt. En een naveltruitje dragen als je een maat meer hebt? Doen! De meeste kleren hier lijken te lang in de droger te hebben gezeten, maar he, het zit lekker, dus wie zou daar iets van moeten vinden?

Dol op rondingen

En de Braziliaanse mannen adoreren hun vrouwen. Ze houden hier van alle welvingen en rondingen. Ze vieren het eten, en alle consequenties die dat heeft voor hun lichaam. De meeste vrouwen zijn voluptueus en niet bang om dat te laten zien.

Ik heb al meerdere keren van Braziliaanse mannen opmerkingen gekregen over mijn goed gevulde achterkant. Niemand lijkt het erg te vinden dat mijn achterkant mijn voorkant probeert over te compenseren. Hier in Rio houden ze van elke centimeter.

Bikini voor het leven

Een mentaliteit waar we in Nederland veel van kunnen leren, als je het mij vraagt. Minder veilig bedekken, meer trots laten zien wat je hebt. Als je een Braziliaanse zou vertellen dat we in Nederland discussies hebben over de houdbaarheidsdatum van het dragen van een bikini, dan zouden ze in lachen uitbarsten. Je trekt dat ding toch aan totdat je erbij neervalt? Letterlijk! En ik? Ik trek vandaag mijn korte broek aan. Inclusief goed gevulde achterkant.

Zwemstadion

Vandaag vind je mij de hele dag in het zwemstadion, waar ik samen met de familie Kromowidjojo ga kijken naar de halve finales voor de 100 meter vrije slag die Ranomi gaat zwemmen. Volg je mij hier?

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.