Vrouw/VROUW magazine
1030484707
VROUW magazine

Culinair

Gebakken avocado met... walnoten, blauwe kaas en honing!

Gebakken avocado met walnoten, blauwe kaas en honing!

Gebakken avocado met walnoten, blauwe kaas en honing!

Onafhankelijk zijn; het leek altijd zo’n groot goed. Totdat corona kwam en we ineens toch heel erg die anderen nodig bleken te hebben. Want alleen is maar alleen en samen is gewoon zo veel leuker. Zeker als het om eten gaat!

Gebakken avocado met walnoten, blauwe kaas en honing!

Gebakken avocado met walnoten, blauwe kaas en honing!

Ingrediënten

- 100 g walnoten

- 100 g roquefort of andere blauwe kaas

- 125 g yoghurt

- 75 g rozijnen

- 4 avocado’s, gehalveerd, pit verwijderd

- snufje gerookte paprikapoeder of cayennepeper

- verse bladpeterselie, fijngesneden

- 100 g spinazie

Voor de dressing:

- 1 el olijfolie

- sap van ½ citroen

- 1 el honing

- zeezoutvlokken

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Stap 2

Schep de walnoten, roquefort, yoghurt en rozijnen door elkaar en vul de gehalveerde avocado’s met dit mengsel.

Stap 3

Leg ze in een braadslede en bak 10-15 minuten in de oven tot de vulling net goudbruin is.

Stap 4

Klop intussen de olijfolie, het citroensap en de honing door elkaar met een snufje zeezoutvlokken.

Stap 5

Bestrooi de avocado’s vlak voor het opdienen met het gerookte paprikapoeder of de cayennepeper en de peterselie.

Stap 6

Schep de dressing door de spinazie en geef deze erbij.

Dit recept staat ook in het nieuwe VROUW Magazine (iedere zaterdag bij De Telegraaf).

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.