Vrouw/Praat Mee
1030784419
Praat Mee

'Moeten we minder kinderen krijgen om het milieu te beschermen?'

Wieg met kleertjes

Wieg met kleertjes

Het krijgen van kinderen is het allerslechtst wat je kunt doen voor de planeet. Onderzoekers van de Universiteit van Lund in Zweden hebben ontdekt dat als een stel één kind minder zou hebben, er gemiddeld 58.6 ton minder C02-equivalent per jaar wordt uitgestoten.

Wieg met kleertjes

Wieg met kleertjes

We wisten al dat vlees eten, autorijden en vliegen slecht zijn voor het milieu, maar volgens The Independent staat de snelle groei van de bevolking op nummer 1.

864 Tieners

Sterker nog: om de hoeveelheid energie die één mens in zijn hele leven verbruikt te compenseren moeten 864 tieners ervoor kiezen om de rest van hun leven te gaan fietsen. Misschien is dat ook niet zo gek als je bedenkt hoe snel het gaat: in 1804 waren er ongeveer 1 miljard mensen op aarde. Nu zijn dat er ruim 7 miljard en de verwachting is dat het er in 2050 9 miljard zijn.

Praat mee

We zijn benieuwd naar jouw mening. Vind je dat de overheid zou moeten stimuleren dat vrouwen minder kinderen krijgen door bijvoorbeeld het afschaffen van kinderbijslag na het tweede kind? Of door geen vruchtbaarheidsbehandelingen meer te vergoeden? En maak jij je druk over de toekomst van onze planeet of doet het je eigenlijk niet zoveel? We zijn benieuwd naar je mening. Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.