Vrouw/Praat Mee
1033414771
Praat Mee

Roken tijdens werktijd... Mag dat?

Verboden te roken

Verboden te roken

'Even een sigaretje roken'. Hoe vaak hoor je dat per dag? Deze maand misschien wat minder vanwege Stoptober. En? Hoe bevalt het om die collega's eens de hele dag aan het werk te zien? Of glip jij er als niet-roker tijdens werktijd ook weleens tussenuit?

Verboden te roken

Verboden te roken

Tijdens mijn horecacarrière kregen rokers pauze om even een sigaretje op te steken. Ik rook niet, maar had wel behoefte aan die pauze dus ik deed net alsof ik ook een sigaret ging roken. Dat vond ik minder ingewikkeld dan vragen of ik even een ommetje mocht maken.

Twee pauzes

Rokers nemen gedurende een werkdag zeker twee pauzes. Daarom zouden die rookpauzes tot grote ergernissen op de werkvloer leiden. Collega Marjolein vindt dit onzin: "Ik heb niet het gevoel dat ik minder hard werk dan mijn niet rokende collega's."

Praat mee

Hoe zit dat met werknemers die niet roken? En wat vinden werkgevers eigenlijk van rokende werknemers? Sommigen nemen bijvoorbeeld bewust geen rokende werknemers aan.

Zij besparen liever het geld van die rookpauzes. Want die paar minuten per sigaret kosten toch werktijd. Rook jij niet? Wat vind jij dan van rookpauzes? Turf jij stiekem de pauzes van je rokende collega? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.