Vrouw/Columns & Opinie
1035419445
Columns & Opinie

‛Ik had gehoopt dat er nu mannen waren die zich aanboden voor seks’

Hoe het precies kwam, weet ik niet. Waarschijnlijk had ik gewoon te veel oliebollen en appelflappen gegeten. In ieder geval, ik kon niet slapen en dacht: ik zet de tv aan.

Het was drie uur ’s nachts. Ik hoopte de herhaling van Pauw te zien of iets anders dat ik gemist had. Kom ik daar bij de commerciëlen op een ouderwets telefoonsekslijn-programma terecht.

Kreunen

Omdat ik twintig jaar geleden de eerste documentaires maakte over de seksindustrie in Nederland, was ik erg benieuwd. In die tijd was Menno Buch, God hebbe zijn ziel, daar bij die telefoonlijnen nog de grote man.

Hij verdiende er een fortuin mee. Wat ik me er het meest van herinner? Dat één van de sekspoezen al breiend zat te kreunen aan de lijn, en dat Menno niet wilde dat ik dat filmde. Ik was nu dus best nieuwsgierig hoe na twintig jaar de emancipatie van de vrouw heeft toegeslagen in de seksindustrie.

Hollandse kanjers

Wat een ongelooflijke afknapper. Nog steeds zitten daar ‘lekkere meiden die alleen maar aan seks denken’. Nog steeds ‘kunnen ze niet wachten’. Er is nu ook een speciale afdeling ’Hollandse kanjers’.

Maar de eerste vrouw die wat zegt in beeld is onvervalst Vlaams. En die beweert dan ook nog dat vrouwen uit België veel meer willen op seksgebied dan Nederlandse vrouwen.

Versleten ijskast

“Ze genieten ervan bekeken te worden,” hoor ik. “Wat zou jij met ze willen doen?”, vraagt een vrouwenstem met de erotiek van een versleten ijskast. Je hoort dat ze het van een papiertje leest.

“Ik kan niet wachten,” zegt een andere stem, die dat ook nog eens onderstreept door met haar vinger naar zichzelf te wijzen en een kom-naar-me-toe-gebaar te maken. “Ze doet misschien wel alles wat jij vraagt,” beweert een ander.

Slaafse vrouwen

Wat een treurigheid, niets veranderd in die twintig jaar! Ik had toch gehoopt dat er nu ook wel mannen waren die zich aanboden voor seks, of vrouwen die vertellen wat ze verwachten van een man.

Maar niets van dat al, alleen slaafse vrouwen die ‘alles doen wat een man vraagt’. Uiteindelijk verschijnt boven in beeld een tekst: ‛Jasmin wilt genomen worden.’ Ja echt, met een T achter wil. Nou sorry, maar alleen dat al doet alle erotiek bij mij onmiddellijk verdwijnen.

Geld

Blijkbaar verdienen ze nog steeds veel geld met die sekslijnen, anders waren ze natuurlijk allang opgedoekt. Niemand in mijn omgeving had het ooit gezien, niemand wist zelfs dat het nog bestond, dus ik zal wel niet in de doelgroep zitten. Zou iemand ooit aan die vrouwen vertellen dat je ook op een andere manier geld kunt verdienen?

Aan de goedkope lingerie die ze dragen te zien, betaalt het niet al te best. En als je dan toch iets in de seksindustrie wil doen, moet er toch beter werk te vinden zijn...

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.