Vrouw/Culinair
1040535109
Culinair

Kabeljauw met bonenmix

Bonen zijn voedzaam, gezond en veelzijdig. Daarom is 2016 uitgeroepen tot Internationaal Jaar van de Boon. Reden genoeg voor meer bonen op het menu.

Voor vier personen

Dit heb je nodig:

  • 1 pot bonenmix kapucijners, bruine & witte bonen
  • 2 potten bonenmix
  • 1 pot worteltjes (370 ml)
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 stukken kabeljauwfilet (elk ± 100 g)
  • 4 schijven kruidenboter
  • 1 citroen (in schijven)
  • 8 takjes rozemarijn
  • peper en zout

Zo maak je het

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Laat de bonenmixen en de worteltjes goed uitlekken en meng door elkaar.

3. Snipper de knoflook en meng door de mix.

4. Pak 4 stukken bakpapier en leg in het midden van elk stuk een kabeljauwfilet. Voeg hier naar wens peper en zout aan toe.

5. Strooi de groentemix erover. Leg daarop 1 schijf kruidenboter, 1 schijf citroen en 2 takjes rozemarijn.

6. Vouw het bakpapier samen en bind dicht. Plaats de ‘pakketjes’ ± 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Bereiding: 15 minuten + 15 minuten in de oven

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.