Vrouw/Praat Mee
1041793498
Praat Mee

‘Mijn man durft geen ouderschapsverlof op te nemen’

Heeft jouw man aanspraak gemaakt op zijn geboorte- dan wel ouderschapsverlof?

Heeft jouw man aanspraak gemaakt op zijn geboorte- dan wel ouderschapsverlof?

Vaders in Nederland willen na de geboorte van hun kind meer betrokken zijn bij de zorg van hun kleintje, maar daar komt in de praktijk weinig van terecht. Ze maken nauwelijks gebruik van geboorteverlof en/of ouderschapsverlof, onder meer door gebrek aan steun en aanmoediging die ze ervaren op hun werk. Hoe is dat bij jullie thuis gegaan?

Heeft jouw man aanspraak gemaakt op zijn geboorte- dan wel ouderschapsverlof?

Heeft jouw man aanspraak gemaakt op zijn geboorte- dan wel ouderschapsverlof?

Vandaag waren er op NPO1 een paar reacties te horen van vaders, die in de problemen kwamen op het werk nadat ze hadden aangegeven aanspraak te willen maken op ouderschapsverlof. Jelle Hoekstra is van vijf naar vier dagen gegaan, maar kreeg nu niet echt het gevoel dat het van harte ging. Meer mannen ervaren dat ze geen steun van de baas krijgen, maar ook collega’s werken soms tegen. Dat concludeert ook kenniscentrum Rutgers na onderzoek. Slechts een op de tien mannen maakt maar gebruik van de regelingen die er voorhanden zijn.

Volgens de onderzoekers is er een cultuuromslag in het bedrijfsleven en ook in de privé-omgeving nodig. Rutgers spreekt van “een gebrek aan steun en aanmoediging door vrienden en collega’s, de focus op moeders van onderwijs- en zorginstellingen en de sterke moederschaps-ideologie in Nederland.”

Geboorteverlof

Vaders zouden de babyzorg meer op zich moeten nemen. Daarbij moeten de overheid, werkgevers en zorg- en onderwijsprofessionals betrokken vaderschap actief in hun beleid doorvoeren. Deze maatregelen zijn volgens Rutgers nodig om nieuwe wetgeving tot een succes te maken.

Vaders krijgen sinds dit jaar vijf dagen betaald verlof na de geboorte van een kind. Dat was voorheen twee dagen. Per 1 juli 2020 kunnen ze tot vijf weken aanvullend geboorteverlof opnemen tegen 70 procent van het loon.

Vast contract

Dat het niet altijd wordt gewaardeerd, blijkt ook uit eerdere reacties op Facebook van bijvoorbeeld Rianne over het onderwerp: “Mijn man durft geen ouderschapsverlof op te nemen omdat hij weet dat dat niet gewaardeerd wordt en hij er dan gewoon uitgewerkt wordt, ondanks zijn vaste contract.”

Metalen pijp

Sanne: “Bedrijf waar mijn man werkt is zo inflexibel als een metalen pijp. Buigen niet mee, thuiswerken is geen optie en het liefst willen ze dat hij 40 uur per week blijft werken. Slaat helemaal nergens op, volgens mij gaan ze er daar vanuit dat ik als vrouw wel minder ga werken of zelfs ga stoppen met werken.”

Thuiswerken

De man van Marjan heeft doorgezet en met succes. Onder het motto ‘waar een wil is, is een weg’: “Mijn man heeft op vrijdagmiddag ouderschapsverlof en werkt keihard! Mag een man ook een moment voor zichzelf en voor de kids?”

Politieman

Alina is het maar haar eens: “Belachelijk. In welk tijdperk leven we? Mijn man heeft er overigens volledig gebruik van gemaakt en hij is politieman. Een mannenwereld waarin het (gelukkig) wel geaccepteerd wordt.”

Praat mee

Hoe gaat/ging het bij jullie thuis toen jullie kind werd geboren? Heeft jouw man moeite gedaan om aanspraak te maken op zijn geboorteverlof, dan wel ouderschapsverlof, en waar liepen jullie tegenaan? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.