Vrouw/Praat Mee
1048180119
Praat Mee

Voel jij je ook veiliger op straat?

Lastiggevallen op straat - vrouw

Lastiggevallen op straat - vrouw

Worden nagesist, aangesproken of uitgescholden op straat gebeurt steeds minder, zo blijkt uit de Veiligheidsmonitor 2016 van het CBS. Nederlanders voelen zich steeds respectvoller behandeld.

Lastiggevallen op straat - vrouw

Lastiggevallen op straat - vrouw

Vooral in winkels en bij bedrijven voelen mensen zich meer gerespecteerd. Een glimlach van de bakker of een 'dank je wel' op kantoor. Maar ook een sneer van iemand in de bus of een onaardige opmerking van iemand aan de balie bij de gemeente schijnt minder vaak voor te komen; in 2016 ervaren mensen minder respectloos gedrag van overheidspersoneel en onbekenden in het ov.

Waardering in intieme kring

In privésferen blijft het respect dat we ervaren ongeveer gelijk. Bijna 7% van de mensen mist weleens waardering van de partner, familie of vrienden. Toch vinden de meeste Nederlanders dat iedereen zich nog wel een beetje respectvoller mag gedragen.

Jongeren worden meer geconfronteerd met respectloos gedrag op straat en in het openbaar vervoer dan ouderen, maar dat zou mede komen doordat jongeren zich meer op straat en in het ov begeven. Maar ook homo’s en lesbiennes moeten nog vaak het onderspit delven, veel meer dan heteromannen,- en vrouwen.

Praat mee!

Hoe ervaar jij dit? Voel jij je prettiger op straat? En je kind, denk je dat hij/zij veel te maken krijgt met respectloos gedrag? Praat hieronder mee!

Jouw ode op VROUW.nl

Wie mag er wat jou betreft wel wat meer gewaardeerd of gerespecteerd worden? Wil je die persoon of groep graag toespreken?

Dan kan dat hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.