Vrouw/Culinair
1063012521
Culinair

Culinair

Recept: Amandel-citroencake met frambozenjam

De amandel-citroencake frambozenjam.

De amandel-citroencake frambozenjam.

Culi-expert Marjolein: „Sommige noviteiten zijn blijvertjes, maar er zijn er ook die wat mij betreft niet snel genoeg van de markt kunnen verdwijnen. Zo heb ik nooit de charme ingezien van jackfruit in blik, quinoa en zoete aardappel. Roze chocolade, gepofte kaas en kaas in een tube daarentegen… Maar nu eerst over tot de orde van de dag. We gaan een amandel-citroencake met frambozenjam maken.”

De amandel-citroencake frambozenjam.

De amandel-citroencake frambozenjam.

Ingrediënten:

~ 40 g bloem

~ 125 g amandelmeel

~ 2 tl bakpoeder

~ ½ tl zout

~ 225 g zachte gezouten boter

~ 200 g fijne kristalsuiker

~ 3 eieren

~ geraspte schil en sap van 1 citroen

~ 2 el frambozenjam

~ 4 el amandelschilfers, licht geroosterd in een droge koekenpan

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de bloem met het amandelmeel, bakpoeder en zout in een kom. Roer in een andere kom de boter en suiker tot een romig mengsel. Klop vervolgens een voor een de eieren erdoor en voeg per ei telkens een eetlepel van het bloemmengsel toe.

Spatel de rest van de droge ingrediënten erdoor en voeg dan de citroenschil en het citroensap toe. Vet een springvorm van 25 cm doorsnee in met boter. Doe het beslag in de vorm en bak de cake 25 minuten in het midden van de hete oven gaar of tot hij een mooi goudbruin korstje heeft.

Haal de cake uit de oven en laat ’m in de vorm helemaal afkoelen. Haal hem dan uit de vorm, verdeel de jam over de bovenkant en strooi de amandelschilfers erover. Klaar om op te dienen!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo